woensdag 23 juni 2004

De Enschedese student

De Enschedese student ziet er nogal voorspelbaar uit. Ik weet niet hoe het er in andere steden aan toe gaat, maar hier in het Oosten des Lands is men allesbehalve hip. Het signalement van de gemiddelde student:

  • de dames (zo heten meisjesstudenten) dragen een spijkerbroek, de heren (logischerwijs de jongensstudenten) gaan voor de kakikleurige Dockers broek
  • eronder "nette" schoenen, wat neerkomt op ietwat verouderde laarzen met een hak voor de dames en afgetrapte bootschoenen voor de heren
  • het bovenlijf wordt bedekt door een blouse of een polo, veelal op de rug bedrukt met de naam van de zeilclub, het dispuut of de commissie waarmee de student zich verbonden voelt
  • in de winter gaat er een prachtig felgekleurd zeiljack overheen, met wederom een clubnaam op de rug
  • de finishing touch: een Eastpack rugzak (al willen de dames nog wel eens een modieuze schoudertas bij zich dragen), de haren in een losse knot (dames) of warrige krullen (heren) en een rammelende fiets als vervoersmiddel.

    Als dit signalement u bekend voorkomt, schrik dan niet.

  • 3 opmerkingen:

    Kaneel zei

    Ik kan me een hele goede voorstelling maken! Echter mocht je ooit de negende verdieping van de Hva aan de Weesperzijde oplopen zul je veelal het volgende meisje zien: rijglaarsje in een speelse kleur (roze, mintgroen), driekwartrok, guitig truitje met a-symmetrische hals of getailleerd bloesje, jasje erboven, grote speelse tas (Bjorn Borg bij voorkeur) over de schouder, en het geheel afgemaakt met parelkettingen, maffe riemen, bloemen in het haar, tattoeages en piercings. Je hoort het al, een heuse modeshow. Als je de lift stapt kun je dat stukje naar de computers op de A-kant ook maar het beste gebruiken als catwalk. Anders val je vreselijk buiten de boot.

    moos zei

    Als je in de HVA beneden in de lift stapt kun je aan de kleding zien op welke verdieping ze moeten zijn (elke verdieping is een andere opleiding). De mini-rokjes naar de 9e verdieping (MIM), de zelfgemaakte hippe creaties? verdieping 12 (Fashion Design), lelijke tapse spijkerbroek en diep ingestopte blous? Verdieping 6 (vliegtuigbouwkunde), Ralph Lauren blousje/MC Gregor blouse? verdieping 4 (commerciele economie).

    Interessant die beschrijving van de Enschedese student, vooral de wat verouderde dameslaars met hak spreekt tot de verbeelding.

    Mariek(e) zei

    WAT? Zijn ribbroeken niet meer in? Oei... Een ribbroek+stoere wandelschoenen en een niet al te opvallende blouse/t-shirt (en een rugtas met een beestje erop gestikt) verraden de biologen op de Uithof.Als de studenten-mode-politie daar maar niet langskomt.

    Wees gegroet, een bioloog die nu weet waar dat ''comments'' op je pagina voor staat!