woensdag 27 mei 2009

De zoektocht naar een baan, deel 2

Vlak na het stukje over mijn sollicitatiesores, waarin ik schreef dat het allemaal niet zo opschoot met die leuke vacatures, begon het ineens te lopen. Ik geloof dat ik eindelijk een beetje de weg begon te kennen in vacatureland, want in korte tijd kwam ik een hele stapel leuke vacatures tegen. Ineens zat ik wekelijks te ploeteren op spetterende, gemotiveerde brieven en kwam ik tijd te kort om al die vacatures uit te printen dan wel te knippen. Helaas ontving ik een aantal afwijzingen, van andere sollicitaties hoorde ik zelfs helemaal niks meer, maar gelukkig had ik uiteindelijk beet.

Na een kennismakingsgesprek, sollicitatiegesprek, tweede gesprek en een hele berg twijfels is de knoop nu doorgehakt en kan ik het officieel aankondigen: ik heb een andere baan! Ik ga aan de slag als, jawel, management trainee. Een hele mond vol, maar waar het op neer komt is dat ik managers ga helpen met hun werk en tegelijkertijd van alle kanten wordt getraind, gecoacht, gekneed en geprikkeld. Een leerzame ervaring lijkt me.

Twee dagen nadat ik besloot voor de baan te gaan, lag er een uitnodiging op de mat van een andere organisatie, waar ik had gesolliciteerd als docent. Omdat je nu eenmaal niet alles tegelijk kunt doen in het leven heb ik die uitnodiging afgeslagen, maar moeilijk was het wel. 's Nachts lag ik te woelen en spookten alle grote levensvragen door mijn hoofd. Heb ik wel de goede beslissing genomen? Wil ik niet veel liever docent worden? Of toch mijn eigen bedrijfje beginnen, en gebruik maken van de mogelijkheden die de laatste tijd voorbij komen op dat gebied? Ben ik er klaar voor om mijn veilige administratieve baantje achter me te laten? Leg ik mezelf vast door deze keuze te maken? Is dat erg? En waar wordt ik nou eigenlijk het gelukkigst van?!

Gelukkig is het bij die ene nacht vol twijfels gebleven. Natuurlijk is het allemaal spannend: ik weet niet of het project waar ik aan ga beginnen wel echt mijn ding is en ik weet ook niet of management mijn ding is. Maar ik heb zin om dat uit te gaan vinden en zin om nieuwe dingen te proberen. Ik zeg mijn abonnementen op vacaturenieuwsbrieven op, laat de Volkskrant Banen voor wat hij is, haal dat saaie vacatureoverzicht van mijn startpagina af en ga vast uitkijken naar de eerste vrije dag waarop ik niet hoeft te solliciteren, maar lekker kan gaan shoppen. Mijn zoektocht naar een baan is voorlopig ten einde. Hoera!

7 opmerkingen:

Anoniem zei

He Froukje,

Goed om te lezen dat je een leuke functie hebt gevonden. De toen van de eerdere berichtjes begon wel wat pessimistisch te worden, dus ik ben blij dat de ommeslag er toch gekomen is!

Heel veel succes! Weet je al wanneer je gaat beginnen?

valerie zei

Getvere, ik had een heel verhaal getypt, gaat er iets fout. Nu ben ik het effe kwijt hoor. Snik.
Ik mail je gauw, ben druk!

moos zei

Gefeliciteerd Frouk!

Floor zei

Hoera! gefeliciteerd! Wat ontzettend fijn. Je gaat vast allemaal goede dingen voor elkaar krijgen en een hoop leren.

En vooral dat shop-voornemen moet je uitvoeren ;-)

Anoniem zei

Hoi Froukje,

Gefeliciteerd!
Management trainee klinkt stoer hoor. Bij welk bedrijf? En heb je misschien nog wat sollicitatie tips voor deze werkzoekende in spee :)
geniet van je vrije dagen
groetjes
Nienke

She zei

Gefeliciteerd! En het voordeel van management trainee is dat je met diverse aspecten in een organisatie te maken krijgt en je er daardoor achter komt wat je het meeste ligt. Dat hoeft niets in management te zijn, maar kan ook gewoon een specialistische staffunctie worden, toch?

saskia zei

Wat leuk, gefeliciteerd! Als je nu al wilde ondernemen was je al begonnen. Van eerst wat werkervaring opdoen leer je veel. Ik hoop dat het je lukt je eigen kleur te behouden. Ben benieuwd waar je aan de slag gaat.