zondag 15 februari 2004

Cool

Gisteren wezen stappen met Kaneel. Stappen in Amersfoort. Eerst een biertje drinken in een Ierse pub, later op de avond naar Down Under, een kroeg die je wil laten geloven dat je in Australiƫ bent. We zaten aan de bar, kregen een gratis biertje van de barman, dansten wat op de dansvloer. Er waren allerei soorten mensen. Er waren twee vriendinnen die in de hoek stonden met hun tasjes, er was een sloom meisje dat ons de hele tijd aanstaarde met een halfopen mond, er was een dude die in zijn eentje heel relaxed stond te dansen, er was een groep vrienden die de ene na de andere kan bier aansleepte. Wij dansten. Ik trok mijn jasje uit. Mijn vrijgezelle vriendin Kaneel flirtte met de jongens om haar heen. We voelden ons cool.

We voelden ons cool, omdat we nu de mensen waren geworden waar we vroeger tegenop keken. Vroeger... vroeger toen we zestien waren, toen we nog op school zaten en om een uur thuis moesten zijn. Op vrijdagmiddag gingen we vaak met de hele club naar het Happy Hour in de Flame, een kleine kroeg met alto's en tegelijkertijd verzamelplek voor de plaatselijke motorrijdersclub. De rugtas nog op, eindelijk weer weekend, en dan maar bier drinken met zijn allen. Dat waren nog eens tijden...

Gisterenavond waren we sinds lange tijd weer in Amersfoort. Dit keer mochten we zelf beslissen hoe laat we thuis zouden komen. Wat is er veel veranderd! Zo volwassen en cool als we nu zijn, zijn we nog nooit geweest.

Geen opmerkingen: