zaterdag 18 december 2004

In de bossen bij Sydney

We logeerden bij Aart. Een Australische Nederlander die eruit zag als kaptein Iglo. Hij had in de scheepvaart gewerkt, en was daarna taxichauffeur en onderwijzer geweest. Hij woonde in een zelf gebouwd huis in de bossen net buiten Sydney. Het was eigenlijk geen huis. Meer een blokkentoren. Met een caravan ernaast. En vier paarden die los rond liepen. Er was geen stromend water.

's Ochtends moesten we altijd metselen en schilderen. 's Middags, als het warm werd, waren we vrij. Dan liepen we een half uur door het bos naar de rivier. We sprongen van de kant in het water. Soms slingerden we onszelf met het touw in de boom zo ver mogelijk weg, net als de jongens uit de buurt met de crossfietsen altijd deden. Soms namen we shampoo mee. Dan wasten we onze haren. We zwommen in het koude water tegen de stoming in. We spetterden rond tot we moe waren. Dan liepen we weer terug naar de blokkentoren van Aart. Door de bossen bij Sydney.

5 opmerkingen:

moos zei

dat klinkt als een geweldige herinnering!

Kaneel zei

Dit is het mooiste stukje dat je ooit hebt geschreven op je log...

Mariek(e) zei

speelde Aart toevallig ook accordeon?

Froukiwi zei

Klopt!

Froukiwi zei

Sterker nog: Aart wekte ons 's ochtends vroeg altijd door op zijn accordeon Hollandse meezingers te spelen, daarbij natuurlijk ook luid mee te zingen, vervolgens met de bezem op het plafond (oftewel onze vloer) te rammen, en te roepen: SLAAPZAKKEN!!!