maandag 27 december 2004

Cursus muis schoonmaken voor beginners

Veel mensen weten niet dat een muis af en toe schoongemaakt dient te worden. Echter, het klusje verdient hoge prioriteit op de lijst met onderhoudstaken. Wie regelmatig zijn muis schoonmaakt zal bovendien merken dat dit een zeer bevredigend gevoel achterlaat.

Les 1. De muis als mens
Uw muis is een delicaat apparaatje wat u met respect moet behandelen. Als u dit niet doet, zal hij binnen de korste keren weigeren mee te werken. Probeer uw muis als medemens te zien en behandel hem als zodanig. Ram er dus niet te hard mee op de muistmat als 'ie het niet meer doet. Nee, in dat geval maakt u hem schoon.

Les 2. De grote schoonmaak
Stap 1. Draai het plaatje aan de onderkant van de muis eraf door uw nagels in de gleufjes te plaatsen en in de richting van de pijltjes te draaien.
Stap 2. Laat het balletje uit de muis rollen en vang dit voorzichtig op in uw hand. Leg het op een veilige plaats.
Stap 3. Blaas eerst voorzichtig in het gat om de muis te laten wennen. Als u het gevoel heeft dat de muis klaar is voor het echte werk, kun u verder gaan.
Stap 4. Pruts met uw vingertop de zwartgrijze stofjes van de wieltjes die zich binnenin het gat bevinden. Draai vervolgens elk wieltje even rond om te controleren of ze echt schoon zijn.
Stap 5. Kijk of zich in het gat nog stofjes bevinden. Probeer deze er met uw vinger uit te halen, of blaas nog eens goed in het gat. Gebruik liever geen hulpmiddelen, dit vindt de muis niet prettig.
Stap 6. Als u zeker weet dat de muis goed schoon is, plaatst u het balletje weer terug en draait u het plaatje weer terug op zijn plaats. Uw muis rolt als nooit tevoren!

Les 3. Tips voor gevorderden
Als u eenmaal een hechte band op heeft gebouwd met uw muis kunt u leuke spelletjes spelen met uw muis. Probeer zijn balletje eens te masseren of rol het scrollwieltje zo hard mogelijk heen en weer. Al spelende kunnen u en uw muis uitvinden wat voor u de leukste manier is om samen de tijd door te brengen. Voor een echt diepe band met uw muis is er de curus "Mijn muis en ik; spelletjes voor bij de pc".

Tot zover deze cursus "Muis schoonmaken voor beginners". Het cursusgeld kunt u in het roze varkentje bij de uitgang stoppen. Heeft u een optische muis, probeer dan eens de cursus "Het wel en wee van de optische muis". Dank u.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Les 4:

Koop een optische muis ;-)

Anoniem zei

Voor echte muis-liefde:

http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/B00007KFSW/104-1201740-1518316?v=glance

Anoniem zei

Ik heb precies gedaan zoals je schrijft en nu is mijn muis weggelopen!!!

Froukiwi zei

Aiii... moeilijk gevalletje. Het zou kunnen dat u een getraumatiseerde muis heeft. Probeer hem terug te lokken met een nieuwe, extra gladde muismat. Of koop een vriendje voor hem, liefst tweedehands, zodat 'ie zich niet bedreigd voelt.

Succes,

Uw begenadigd cursusleider.

Anoniem zei

Het is nu te laat :( Ik heb hem gevonden voor het huis van de overbuurvrouw. Hij is platgereden door de vuilniswagen. Rust zacht gestampt muisje. Ik zal je missen.