dinsdag 24 augustus 2004

Wonderful weekend

Volledig gebrainwashed, totaal relaxed, schor en met koorslip, ben ik terug van Lowlands. Een paar van mijn persoonlijke hoogtepunten:

  • Faithless. Een geweldige show, opgebouwd tot een heerlijke climax. Op 'we come one' stond de tent uitzinnig te schreeuwen en werden we letterlijk één; een groot dansend beest.


  • The chemical brothers. De tent was vol, dus stond ik met mijn twee Lowlands-maatjes aan de zijkant. Daar waar iedereen sloom op de hekken zat en een beetje om zich heen koekeloerde, gingen wij uit ons dak als nooit tevoren. We dansten de sterren van de hemel en lieten geen spiertje onbewogen.

  • De zon die ineens begon te schijnen na anderhalve dag regen. Heerlijk!


  • Workshop poweryoga. Volgens de 'juf' een kans om opnieuw te ontwaken, op die prachtige zondagochtend. Voor mijn spieren vooral een heerlijke afwisseling van het luchtbedje en de dansmoves.

  • Volleyballen in de rij. Rijen zijn het leukst op Lowlands. Niks saai wachten of chagerijnige gezichten. Er is altijd wel wat leuks te doen. In de (zittende) rij voor een cabaretprogramma vond iemand een strandbal. Er werd over gegooid en we telden hoevaak de bal hoog werd gehouden. Na tien minuten verscheen er iemand van de organisatie (Tijl Beckand, tevens Lama caberetier) met megafoon: "als jullie willen volleyballen; hier heb ik een lint!" Enthousiast werd het lint tussen twee hekken gespannen en met vakkundig sportcommentaar van de Lama-man, speelden we een schitterende wedstrijd van 20 tegen 20. Uiteindelijk won onze kant en toen was het tijd om de cabaretvoorstelling te gaan bekijken.


  • De wegblokkade. Zondagnacht, toen de laatste DJ zijn koffers had gepakt, organiseerden we een nachtpicknick. Samen met een huisgenoot ("goh, jij ook hier?") en zijn Lowlands-partner streken we neer op een boerenbont tafelzeil op de asfaltweg van onze camping. Na een paar slokken bier en bacardi kwam er iemand bij ons zitten, waardoor het asfaltpad ondoorgaanbaar werd. De mensen die er nog langs wilden vertelden we dat we bezig waren met een wegblokkade. Solidair als Lowlanders zijn streken de voorbijgangers naast ons neer en we begonnen met ons protest: "Goedkoper bier! Goedkoper bier!" En: "Armani! Armani!" De vuurproef kwam toen een surveillance-wagentje van de organisatie het asfaltpad op draaide. We maakten een vuist en bleven stoer zitten. Nu kwam het er op aan. "Goedkoper bier! Goedkoper bier!" Het karretje naderde ons, reed steeds langzamer, en keerde om. Victorie!
Een weekend ter bevordering van de vrijheid en vrolijkheid. Volgend jaar weer :)

4 opmerkingen:

Anoniem zei

F*ck de coolheids-keten! Onze blokkade was geniaal, we hebben genoten! Vraag Theo maar...

Froukiwi zei

Alex. Please... Waar maar je je druk om?

Anoniem zei

wat is TSC?

Anoniem zei

Hej!

Vandaag de foto's opgehaald en ze zijn over het algemeen erg leuk geworden! Heb ze 4 keer laten afdrukken omdat dat goedkoper was, dus we hebben nog 1 pakje om weg te geven. :)