woensdag 30 mei 2007

Tips

Nu ik toch zo lekker bezig ben met het evalueren van diverse media, zijn hier nog twee tips.

Boek: Alain de botton - Statusangst. Hoelwel dit boek op het eerste gezicht vooral geschikt lijkt voor mensen die het zat zijn om zich voortdurend druk te maken om de mening van anderen en het maken van een goede carrière, is het een aanrader voor werkelijk iedereen. Een eye-opener die je doet inzien dat het belang van een succesvol leven helemaal niet zo vanzelfsprekend is als wij denken, en bovendien zeer geruststellend voor iedereen die wel eens bang is om door anderen als loser te worden beschouwd. Staat bovendien vol met interessante weetjes over vroegere samenlevingen, oude kunst, gestoorde koningen en meer. Klinkt als taaie kost maar leest lekker weg. Ik meen het serieus: lezen dit boek, allemaal!

Documentaire: Louis Theroux - America's most hated family. Ik heb Louis ontdekt: hij maakt geweldige documentaires voor de BBC waarin hij mensen met een afwijkende levenswijze probeert te doorgronden. Nederland 3 zendt zijn docu's uit en afgelopen zondag was ik er getuige van hoe Louis op bezoek was bij de Westboro Baptist Church. Dit kleine kerkgenootschap uit Kansas, dat bijna geheel uit één familie bestaat, verkondigt naar eigen zeggen het woord van God door middel van leuzen op protestborden: "God hates fags" (homo's), "America is doomed" en "Thank God for dead soldiers". De kerkleden waarschuwen anderen op deze manier dat die naar de hel gaan, en geloven bovendien dat ze de wereld hiermee een gunst verlenen. Het klinkt eng en dat is het ook, maar Louis weet op een knappe manier inzicht te geven in de bizarre denkwereld van deze mensen. Kijken dus!

PS: speciaal voor degenen die mij persoonlijk kennen: het boek is te leen en de documentaire is, als 'ie tenminste niet te groot is, per e-mail te ontvangen.

Geen opmerkingen: