woensdag 30 mei 2007

My best friends

Vrijdag keek ik op TV naar My best friends, een nieuw programma van Veronica. Vijf vrienden konden hun droomwens (meedoen aan een surfwedstrijd in LA) in vervulling laten gaan. Daarvoor moesten ze eerst bewijzen dat ze echte vrienden waren door een aantal vragen van de wulps kijkende presentratrice te beantwoorden, zoals "wie heeft de kleinste" (piemel) en "wie werd er vroeger het meeste gepest?" Helaas werd één van de vijf vrienden naar huis gestuurd omdat de heren elkaar blijkbaar niet goed genoeg kenden. De wulpse presentatrice, die eerder al aan de anderen had gevraagd of de naar huis gestuurde jongen misschien homo was maar daarop "nee" te horen had gekregen, was eigenwijs en vroeg hem tegen beter weten in om "een homo-zoen." Beledigd duwde de jongen haar weg, hij vertrok naar het vliegveld en het overgebleven stel vrienden verplaatste zich samen met de teleurgestelde presentatrice naar het strand. Tijd voor de droomwens.

Terwijl de presentatrice haar borsten nog maar eens vooruit duwde, bleek op het strand dat er geen golven waren die dag en dat de gedroomde surfwedstrijd niet door kon gaan. De oplossing leek mij simpel: wacht een paar dagen - aan de kust bij LA staan vast snel weer mooie golven - zodat de jongens toch nog lekker kunnen surfen met elkaar. Bijkbaar was er geen geld om de jongens nog een paar extra hotelovernachtingen aan te bieden, want de presentatrice had iets anders voor de vrienden in gedachten. "Een verrassing."

En zo kwam het dat de vrienden, van wie er eentje al teleurgesteld thuis op de bank toe zat te kijken, werden meegesleept naar een indoor-namaak-golf. Op deze golf van chloorwater (ook te vinden in ons eigen Zoetermeer) konden de jongens flowriden, iets heel anders dan surfen maar, volgens de immer enthousiaste deelnemers "toch ook heel gaaf". Ook vertelden ze, braaf regie-aanwijzingen opvolgend, dat "ze echt naar elkaar toe waren gegroeid" tijdens het programma.

De presentatrice leunde tevreden over het randje van het bubbelbad. Ze liet haar billen zien in een rood sportbroekje en at opzichtig kauwgom van Stimorol, de sponsor. Op de achtergrond beleefden vier vrienden hun ultieme droom, flowriden op een nepgolf.

Geen opmerkingen: