maandag 21 mei 2007

Makelaarstaal

Mijn lief en ik zijn op zoek naar een huis. Het wil niet echt lukken, want het blijkt dat goedkope, goed onderhouden huurhuisjes in een vriendelijke buurt met twee of drie slaapkamers, niet al te hoge stookkosten, een douche met massagestraal, een tuintje met grasveld voor een konijn en twee bomen waar een hangmat tussen past niet voor het oprapen liggen.

Onze voorkeur gaat bovendien uit naar een aantal steden waar we geen van beiden vandaan komen en daardoor niet in aanmerking komen voor een sociale huurwoning. We zijn genoodzaakt ons te wenden tot makelaars, bemiddelaars en particulieren. Hoewel ons contact met dit sluwe volk nog niet veel heeft opgeleverd op het gebied van huizen, hebben we toch iets waardevols meegekregen. Iets wat ik u als lezer niet wil onthouden. Voor allen die een woning zoeken: doe er uw voordeel mee.

'Knus' betekent 'klein'. 'Speels' betekent 'met onhandige hoekjes'. 'Keuken in landelijke stijl' betekent 'oude keuken met geverfde kastdeurtjes'. 'Uniek' betekent 'kom je niet vaak tegen' en 'laminaatvloer in notenhouten kleurstelling' betekent 'oude laminaatvloer in vaag bruin met krassen en kieren'.

1 opmerking:

Anoniem zei

Zo te lezen heeft het samenwoon-virus weer slachtoffers gemaakt... ;-) Leuk hoor. Heel erg veel succes met zoeken!
liefs