donderdag 23 april 2009

Gemis

Martin Bril is overleden. Martin Bril, de held van het alledaagse. Hij schreef vaak over zijn meiden, en - volgens de nieuwslezer - dorpjes in Noord-Holland. Eén van zijn laatste columns ging over rokjesdag.

Hoe moet het nu met de meiden, hoe moet het met de dorpjes, de straten in Amsterdam, de cafeetjes in Frankrijk? Ik zal ze missen, allemaal.

2 opmerkingen:

Lieke zei

Toen ik het vanmorgen op het nieuws hoorde, dacht ik al: daar gaat Froukje iets over schrijven. Echt een gemis inderdaad.

Anoniem zei

Inderdaad een groot gemis. Ik las 's ochtends ook altijd graag de column in de Volkskrant. Mijn favoriete stukje is over de rotonde in Drachten. En de rokjesdag blijft natuurlijk ook een klassieker.

Mijn tante was een groot fan Martin. Ze las altijd graag zijn stukjes voor. Vooral hoe hij zijn eigen ziekte beschreef vond ze erg speciaal. Ook omdat ze hem regelmatig zag rondlopen in Amsterdam met zijn hond. Op die manier kreeg ze een nog persoonlijkere band met hem, iets wat eigenlijk al wordt ogebouwd door het simpelweg lezen van zijn stukjes door zijn droog observerende schrijfstijl. En dat terwijl ze hem nooit heeft gesproken! Dat is de kracht van Martin Bril, een kracht die ik zal missen.