woensdag 18 februari 2009

De wijde wereld

Mooi beeld: vriendin M. sleept een oud matras uit haar lege huis. Ze hijst een volgepakte rugzak op haar rug. Ze trekt de deur achter zich dicht, zet het matras aan de straat, en wandelt weg. Zo de wijde wereld in.

Oké, zo ging het niet helemaal, maar wel heeft M. haar huis opgezegd en is ze afgelopen zondag, na een hysterisch afscheidsfeestje met polaroidfoto's en teveel wijn, voor onbepaalde tijd naar Nieuw-Zeeland vertrokken. Het is even wennen zo zonder mijn yoga-, eet-, theeleut-, filosofeer-, roddel- en nog-veel-meer-vriendin, maar gelukkig kan ik de wilde avonturen van M. op een afstand volgen. In Froukiwi's reisrubriek is de link van haar reisblog te vinden.

Ondertussen lees ik kwijlend de berichten van mijn zusje uit Thailand (shoppen, zon, cultuur, natuur, avontuur). Zij is over twee weken alweer terug in Nederland, maar niet getreurd: dansvriendinnetje A. gaat naar Australië en jawel, ook zij heeft een reisblog. Dus voor al uw hang naar avontuur: check driemaal daags Froukiwi's reisrubriek.