maandag 18 augustus 2008

Voorstel

Ik heb een voorstel. Het is gericht aan alle fietsers in Nederland. Het klinkt misschien een beetje vreemd in de oren, en als je het uitprobeert voelt het wellicht ietwat onwennig. Maar ik kan je verzekeren dat het echt heel handig is, als iedereen eraan meewerkt.

Ik stel voor, dat we allemaal onze hand uitsteken als we een bepaalde richting op willen met de fiets. Dat gaat heel gemakkelijk: gewoon je hele arm haaks van je lichaam af laten wijzen als je een bepaalde afslag neemt of een bocht maakt. Wil je links; doe je je linkerarm, wil je rechts; je rechterarm. Gewoon lekker die hele arm, hoppa naar de zijkant. Maakt je geen zorgen, het hoeft heus niet zwaar te zijn; een beetje losjes mag best, lekker nonchalant met hangende vingers. Of, als je dat leuker vindt, je wijsvinger helemaal uitgestrekt in een perfecte horizontale lijn. Maakt niet uit hoe je het doet, als je maar iets uitsteekt. Het mooie is namelijk: je kunt zo andere weggebruikers aangeven waar je heen gaat, zodat zij niet onnodig op je hoeven te wachten. Het is een slim systeempje hoor, en verdomde handig.

Ik zou zeggen: baat het niet dan schaadt het niet. Dus fietsers van Nederland: doe eens gek en steek die hand uit!

3 opmerkingen:

Geth zei

Heb je recentelijk achter het stuur van een auto gezeten? ;) haha.

Rontondes zijn het irritantst, fietsers die hun handen niet uitsteken, auto's die niet aangeven dat ze betreffende afslag nemen, voetgangers die bij het zebrapad staan te wachten op vrienden.. ;)

Froukiwi zei

Nee, dit voorstel is ontstaan tijdens vele gefrustreerde momenten op de fiets. En om meteen maar even een vooroordeel weg te nemen: het zijn niet alleen de jongeren die deze goeie ouwe verkeersregel vergeten lijken te zijn...

Waar moet dat toch heen met deze wereld.

Anoniem zei

Haha, geths reactie zou de mijne zijn geweest, maar ik lees nu al dat het niet nav achter het stuur zitten is. Ik word er ook knetter van. Automobilisten zijn tegenwoordig ook zo lui als wat. Richtingaanwijzer, ach waarom... gaap..